Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek'teki arı kovanları teşvik için sayılıyor

Erdek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü tarafından, ilçedeki arı kovanlarının sayımı yapılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü tarafından, ilçedeki arı kovanlarının sayımı yapılıyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, 2014 yılı Arılı kovan desteklemesi kapsamında, ilçemizde bulunan arılıklarda kovan tespitlerinin devam ettiğini söyledi.
Müdür Yazar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Murat Avcıl tarafından, arıcılık yönetmeliği ve 2014/22 hayvancılık desteklemeleri tebliğine göre arılıkları ve her arıcının kaç tane arılı kovanı olduğunu yerinde tespit etmeye devam ettiğini belirtti.
Veteriner Hekim Murat Avcıl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“İlçemizde 24 kayıtlı arıcı ve 1470 adet arı kolonisi bulunmakta. İlçemiz çiçek florasından elde edilen yıllık bal üretimi 2013 yılı rakamlarına göre 14,7 ton, balmumu üretimi ise 520 Kg’dır. 

İlçemizdeki arıcıların bal hasadı Temmuz 2014 de başlayıp, Eylül 2014 ayının sonuna kadar devam etmektedir.”
Arı yetiştiricilerinden Hasan Karaduman’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü’nü çalışmalarından son derece memnun olduğunu ifade etti.
Karşıyaka mevkiinde arılığı bulunduğunu vurgulayan arı yetiştiricisi Hasan Karaduman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü personellerinin yaptıkları gerekli uyarı ve bilgilendirmeler ile koordineli bir şekilde hareket ettikleri için hiçbir sorun yaşanmadığını dile getirdi.
Karaduman, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü’ne başvuran ve konaklama belgesini almış olan yetiştiricilerimizin arılı kovanları, Veteriner Hekimleri tarafından yerinde tespit edilerek, konaklama süreleri içinde biz arıcılara gerekli kolaylıklar sağlanmasından memnunuz.” dedi.



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli